Companii

Siemens si-a triplat profitul pe semestrul I

11.09.2006, 17:53 19

Concernul german Siemens, una dintre cele mai mari companii industriale din Europa, a obtinut in Romania in primul semestru al anului un profit net de aproximativ 3,5 mil. euro, fata de un milion de euro in aceeasi perioada din 2005, potrivit reprezentantilor companiei.
Cifra de afaceri a Siemens in Romania a fost de aproximativ 140 mil. euro.
"Cifrele sunt mai mult decat satisfacatoare, deoarece se inscriu in planificarile facute pentru aceasta perioada a anului. Am avut anul acesta o serie de proiecte importante care ne-au consolidat pozitia pe piata si au intarit relatiile de cooperare cu clienti mai vechi, insa am demarat si proiecte cu clienti noi", a declarat Adrian Baicusi, director general al Siemens SRL, principala companie locala a grupului german.
O pondere importanta in cresterea activitatilor companiei Siemens o are colaborarea cu societatea Transelectrica, pentru care Siemens deruleaza trei mari proiecte: Bucuresti Sud, Iernut si Fundeni.
De asemenea, cele doua companii au semnat anul acesta un contract pentru realizarea statiei de 400 kV Nadab. Proiectul de 5,7 milioane de euro, finantat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), va asigura o conexiune importanta a retelei romanesti de inalta tensiune la reteaua ungara.
"In principal, liniile electrice aeriene existente deja la Oradea si Arad se vor conecta in viitor cu liniile electrice care vor face legatura cu Bekescsaba din Ungaria, prin Nadab. Astfel se poate transporta energie din sud-estul Romaniei catre nordul Transilvaniei, prin aceasta conexiune imbunatatindu-se alimentarea cu energie in zona de vest a Romaniei", precizeaza Adrian Baicusi. Termenul de finalizare a proiectului este 28 februarie 2008.
Un alt proiect important derulat de Siemens este cel pentru securizarea frontierelor de nord-est ale Romaniei, prin extinderea retelei de comunicatii voce-date de-a lungul judetelor Botosani si Suceava.
Valoarea contractului, finantat prin programul PHARE, se ridica la 5,1 milioane de euro. Autoritatea contractanta este Ministerul Finantelor Publice, prin Oficiul de Plati si Contracte Phare, iar beneficiarul este Ministerul Administratiei si Internelor, prin Politia de Frontiera.
"Sistemul IT din dotarea Politiei de Frontiera trebuie sa faca fata cerintelor Uniunii Europene, sa functioneze in timp real si sa asigure astfel mobilitatea si accesul la informatiile necesare desfasurarii activitatilor specifice conform cerintelor impuse de integrarea in UE si in spatiul Schengen", mai arata Baicusi.
Siemens activeaza in Romania prin intermediul mai multor companii in domenii precum energie, IT & C, comunicatii, industrie sau infrastructura.
Cifra de afaceri a Siemens Romania, aferenta anului trecut a fost de circa 250 mil. euro, pentru anii urmatori tinta fiind de a atinge 1 mld. euro.
Siemens numara aproximativ 3.000 de angajati in Romania, fiind prezenta cu fabrici, structuri de vanzari sau birouri regionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO