Companii

Silver Mountain: E greu sa vinzi locuinte neterminate

04.01.2010, 23:10 223

Reprezentantii companiei INR Management, controlata de omul deafaceri Dan Fischer, spera ca pana la sfarsitul acestui an safinalizeze primele blocuri din ansamblul rezidential SilverMountain, aflat in constructie in Poiana Brasov, cu o intarziere dedoi ani fata de termenele anuntate initial, din cauza intarzieriicu care a fost obtinuta finantarea bancara.

"Lucrurile s-au asezat dupa obtinerea finantarii. Suntem cuproiectul in derulare, dar perioada de iarna nu permite un volumprea mare de lucrari, astfel ca se lucreaza in special lafinisajele din primele doua blocuri. N-am mai incercat in aceastaperioada sa vindem apartamente deoarece este greu sa vinzi acumlocuinte nefinalizate. Ne concentram pe constructie, iar dupafinalizare cred ca vanzarile vor fi mai bune", a declarat AncaRusu, director operational al firmei INR Management.

Compania construieste in prezent 230 de apartamente in patrublocuri, dintre care aproximativ jumatate au fostprecontractate.

INR a obtinut in toamna trecuta un credit de la BCR pentruconstructia primei faze a proiectului, valoarea vehiculata afinantarii fiind de 75 de milioane de euro.

"In primele doua blocuri, la care se lucreaza la finisaje, aufost vandute 80% din apartamente, iar in urmatoarele doua blocuri,aflate la stadiul de structura, au fost vandute 20% din locuinte.Am avut si cazuri individuale, in care anumiti cumparatori aurenuntat la achizitia de apartamente din cauza problemelor, dar nueste un fenomen de masa", a mai spus Rusu.

Proiectul este derulat pe un teren de 26 de hectare, unde maieste prevazuta si constructia unui hotel care va fi operat subbrandul Radisson, precum si o noua faza rezidentiala.Reprezentantul INR nu a dorit sa ofere informatii noi privindpreturile apartamentelor.

Potrivit datelor disponibile, in 2008 cea mai ieftina locuintadin proiect - un studio de 60 de metri patrati construiti - costa163.000 de euro plus TVA.

"Preturile apartamentelor le discutam cu fiecare dintrepotentialii cumparatori. In acest proiect nu vindem metri patratide locuinta", a mai spus reprezentantul INR.

Intregul proiect prevede constructia a circa 1.100 de locuintein 23 de blocuri. In imediata apropiere dezvoltatorii intentioneazasa construiasca un teren de golf cu 18 gauri, in urma unei asocieriin participatiune cu Primaria Brasov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO