Companii

Sixt New Kopel, la a doua tranzactie din auto: israelienii au preluat un dealer auto in Bucuresti pentru 6 milioane de euro

Sixt New Kopel, la a doua tranzactie din auto: israelienii au preluat un dealer auto in Bucuresti pentru 6 milioane de euro
15.04.2010, 23:12 703

Grupul israelian New Kopel, cu activitati in sectorul de leasingoperational, rent-a-car si vanzarea de automobile noi sisecond-hand, a achizitionat in cursul acestei saptamani un dealerauto bucurestean pentru 5,7 milioane de euro, potrivitinformatiilor publicate pe bursa de la Tel Aviv.

In raportul companiei se specifica faptul ca dealership-ulpreluat are o suprafata de 4.150 de metri patrati, un showroom deprezentare, un atelier service si un depozit de piese deschimb.

Reprezentantii companiei nu au dorit sa specifice numeledealerului care a vandut concesiunea, care comercializeaza celedoua marci auto de provenienta europeana, intrucat tranzactia nu afost finalizata. Dealerul ar putea face parte fie din reteaua dedistributie a VW - Audi, fie din reteaua Renault - Dacia, potrivitestimarilor ZF.

"Da, am incheiat o noua tranzactie, in valoare de aproape 6milioane de euro. Sunt inca elemente nefinalizate, asa ca nu putemconfirma informatiile publice pe bursa", a declarat Dudy Perry,directorul general al Sixt New Kopel Romania. El a adaugat ca nouldealer ar putea comercializa in perioada urmatoare pana la 100 deautomobile in fiecare luna, o tinta mare considerand ca ceiaproximativ 400 de dealeri din Romania au vandut in primultrimestru al anului aproximativ 18.000 de automobile.

Principala companie din grupul New Kopel, detinut de israelieniide le Shlomo, este Sixt New Kopel, cu afaceri de 14 milioane deeuro in cursul anului trecut. Sixt New Kopel este unul dintreprincipalii jucatori din piata locala de leasing operational sirent-a-car.

Grupul detine si AAA New Kopel, companie rezultata din fuziuneacu AAA Auto Romania, care comercializeaza masini second-hand sicare comercializeaza lunar, potrivit reprezentantilor companiei,mai mult de 80 de automobile rulate, provenite din randul masinilorutilizate de clientii de leasing operational ai grupului, dar alcaror contract s-a incheiat.

In cursul anului trecut grupul a devenit si importatorul marciiauto chinezesti Cherry, iar saptamana aceasta Sixt New Kopel adevenit dealer al marcii japoneze Suzuki, in urma inaugurariishowroom-ului din orasul Otopeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO