Companii

Smithfield i-a încredinţat lui Bogdan Mihail un business de 250 mil. euro

Smithfield i-a încredinţat lui Bogdan Mihail un business de 250 mil. euro

Autor: Adelina Mihai

10.11.2010, 23:55 673

Bogdan Mihail, 44 de ani, care conduce de trei ani companiaSmithfield Ferme, a fost promovat în funcţia de preşedinte algrupului Smithfield România (care cuprinde companiile SmithfieldFerme, Smithfield Prod, Agroalim Distribution şi AgroalimLogistics).

Astfel, Mihail preia un business de peste 250 de milioane de euroanual şi coordonează 1.800 de angajaţi. Anterior, el conducea unbusiness de 110 milioane de euro (cu pierderi de 4,3 milioane deeuro în 2009) şi avea în subordine 900 de angajaţi, potrivitdatelor Registrului Comerţului.

Mihail intră astfel în seria celor mai puternici executivi românidin economie, dar este şi unul dintre puţinii români care au primitmandat de a conduce operaţiunile interne ale unui gigantmondial.

Absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila"din Bucureşti, Bogdan Mihail a fost anterior vicepreşedinte şidirector executiv al produ­cătorului de băuturi alcoolice Prodal'94, companie în care a lucrat aproximativ 14 ani.
El a finalizat un Executive MBA Asebuss la Washington Universitydin Seattle şi cursurile Advanced Management Program atât laHarvard Business School (HBS) din Statele Unite ale Americii, câtşi în cadrul INSEAD din Franţa.
În acest an, el a absolvit şi cursurile Institute of Directors dinMarea Britanie, una dintre cele mai cu­noscute instituţiieducaţionale internaţionale.
Grupul american Smithfield a intrat în România în 2004 prinachiziţia combinatului Comtim din Timişoara, iar de atunciachiziţiile americanilor s-au ţinut lanţ, printre parteneriigrupului aflându-se şi omul de afaceri Mounir Halawani, care avândut către Smithfield firmele Agroalim Distribution şi FrigoriferTulcea.
În momentul intrării pe piaţa locală grupul anunţa planuri deinvestiţii de peste un miliard de dolari în sectorul de creştere aporcilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO