Companii

Stelian Gal revine la Transelectrica: 2011 va fi un an plin de provocări

Autor: Roxana Petrescu

15.11.2010, 23:50 56

Stelian Gal, 63 de ani, fostul director general alTranselectrica în perioada 2005-2009, a revenit la conducereacom­paniei naţionale de transport al electri­cităţii, înlocuindu-ldin funcţie pe Adrian Băicuşi.

Anunţul oficial al companiei confirmă ştirea publicată de ZF pedata de 26 octombrie.

"Anul 2011 va fi un an care ne va pune în faţa multor provocări.Este extrem de important să identificăm resursele finan­ciarenecesare pentru finanţarea investi­ţiilor majore de infrastructură,să imple­mentăm proiectele de interes naţional şi cu impacttransfrontalier", spune Stelian Gal.

În 2009, când a părăsit funcţia de director general alTranselectrica, firma avea afaceri de 587,5 milioane de euro şi unprofit net de 1,4 milioane de euro.
Preia firma de la Adrian Băicuşi cu afaceri de 432 de milioane deeuro şi un profit net de circa un milion de euro în primele nouăluni ale anului.
Problema fondurilor de care are nevoie Transelectrica a mai fostridicată anul acesta ţinând cont de faptul că doar pentruconsolidarea reţelelor în vederea intro­ducerii proiectelor eolieneanunţate în Dobrogea compania are nevoie de circa 250 de milioanede euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO