Companii

Şucu, Mobexpert: Creşterea economică foarte bună din T3 era de aşteptat deoarece trimestrul trei din 2010 a fost foarte prost

Şucu, Mobexpert: Creşterea economică foarte bună din T3 era de aşteptat deoarece trimestrul trei din 2010 a fost foarte prost

Autor: Ioana David

17.11.2011, 19:24 312

Şucu, care controlează afacerea Mobexpert, un business cu o cifră de afaceri de circa 110 mil. euro anul trecut, spune că avansul economic din trimestrul trei al acestui an era de aşteptat deoarece trimestrul trei din 2010 a fost foarte prost.

"Bugetul anului viitor nu ţine cont de o mare problemă, evidentă, de altfel: partea activă a societăţii nu-şi poate construi din muncă o viaţă decentă", spune Şucu.

În opinia lui, în România anului 2011 nu e productiv să munceşti.

"Cheltuielile cu asistenţa sunt mult prea mari în comparaţie cu numărul şi veniturile celor ce pot oferi asistenţă, al persoanelor active", a explicat Şucu.

El a adăugat că oamenii care muncesc nu obţin venituri suficiente pentru a duce o viaţă decentă, "pentru a fi respectaţi chiar în interiorul propriilor familii.De aceea, ei pierd respectul pentru munca", iar criza a acutizat acest fenomen.

Institutul Naţional de Statistică a anunţat marţi că PIB-ul a crescut cu 4,4% în trimestrul al treilea, comparativ cu aceeaşi perioadă de anului trecut, în timp ce faţă de al doilea trimestru avansul a fost de 1,9%.

Ambele cifre au fost cu mult peste estimările analiştilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels