Companii

Syngenta vrea taranul roman mai bogat

13.12.2001, 00:00 47



Grupul elvetian Syngenta, cel mai mare furnizor mondial de seminte si produse pentru protectia culturilor, s-a lansat oficial in Romania.

Compania elvetiana a investit doua milioane de dolari pentru infiintarea reprezentantei de pe piata romaneasca.

"Datorita potentialului agricol deosebit pe care il ofera Romania, Syngenta vede in aceasta tara un partener extrem de atractiv si de orientat spre viitor", a mentionat Gerhard Muelle, General Manager pentru Europa de Est.

"Syngenta isi va desfasura activitatea pe cinci regiuni distincte unde va fi asigurat intregul necesar de produse conform potentialului agricol al fiecarei zone. Principala metoda de abordare a pietei va fi aceea de a raspunde cerintelor agricultorilor romani, cerinte care vor fi satisfacute prin intermediul partenerilor nostri prezenti in fiecare regiune. In acelasi timp, dorim sa lansam noi produse specializate pe segmentele majore ale pietii", a declarat Marc Bonfils, Director General al Syngenta Romania.

Compania va avea birouri in cinci localitati, respectiv la Iasi, Arad, Brasov, Craiova si Bucuresti.

Syngenta va fi prezenta pe piata romaneasca cu toate cele 13 produse din sectorul semintelor si protectiei culturilor.

Reprezentanta din Romania va avea atributii de vanzare, inregistrare, dezvoltare, marketing si furnizarea produselor de protectia plantelor si semintelor.

Grupul Syngenta detine primul loc in lume in sectorul de protectie a culturilor si locul trei in productia de seminte agricole. Grupul are 23.000 de angajati in peste 130 de tari. Cifra de afaceri anuala este de peste sapte miliarde de dolari.

Syngenta este rezultatul fuziunii in anul 2000 a doua dintre cele mai importante companii internationale in domeniul agricol - Zeneca Agrochemicals din Elvetia si Novartis Agribusiness, din Franta.

"Grupul mosteneste experienta a peste 100 de ani in domeniul protectiei culturilor de la cele doua companii", a mentionat Gerhard Muelle.

In Romania, Novartis si-a desfasurat activitatea printr-un distribuitor unic, Agro International, iar Zeneca a avut parteneriate de afaceri cu importatori si diferiti distribuitori.

Elvetia se afla pe locul 14 in clasamentul principalelor tari de unde vin investitiile straine in Romania, conform statisticilor Oficiului National al Registrului Comertului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO