Companii

Termorom se pregateste pentru Rusia

09.05.2005, 20:16 15

Compania Termorom, producatoare de generatoare industriale de apa calda si abur, incearca sa reintre cu produsele sale pe una dintre pietele sale traditionale - Rusia.

"Am inceput prin delegarea unui reprezentant permanent la Moscova si incercam astfel sa restabilim relatiile cu vechii nostri clienti. Multa vreme Rusia a fost cea mai importanta piata de desfacere pentru noi. In prezent livram acolo doar piese de schimb, dar sunt semnale ca in perioada urmatoare vom primi si comenzi pentru produse finite", a declarat Liviu Mitea, directorul general al Termorom.

Firma clujeana estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 2,6 mil. euro, in crestere cu 30% fata de 2004. "O evolutie similara am inregistrat si anul trecut, iar cresterea este posibila deoarece am reusit partial sa ne relansam pe piata, in conditiile in care in ultimii sapte ani marca Termorom a fost aproape inexistenta", a mai spus Mitea. In primul trimestru al acestui an, Termorom a livrat generatoare de abur pentru 18 clienti, iar oficialii firmei spun ca acesta este rezultatul promovarii pe care au demarat-o anul trecut.

Termorom a fost privatizata in 1990, cand a fost preluata de doi italieni. Trei ani mai tarziu, compania a intrat in procedura de reorganizare judiciara din cauza datoriilor catre bugetul de stat, administrator fiind desemnata societatea Euroconsult.

transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO