Companii

Topul celor mai mari constructori români: cum au marcat insolvenţele şi tăierea investiţiilor publice afacerile companiilor

Autor: Andreea Neferu

15.06.2013, 17:28 1075

Primii cinci constructori cu capital românesc au înregistrat anul trecut rulaje cumulate de 600 de milioane de euro, echivalentul a circa 6% din valoarea pieţei locale a construcţiilor.

Afacerile cumulate ale primilor cinci jucători sunt însă cu aproape un sfert mai mici comparativ cu 2011, în contextul în care anul trecut a fost marcat de o tăiere la sânge a investiţiilor în infrastructură, în timp ce investiţiile private au fost blocate pe fondul crizei politice din vară.

„Din păcate, fenomenul insolvenţelor şi al falimentelor va continua în industria construcţiilor. Tragedia e că fără să-şi propună, marile firme de construcţii care se vor confrunta cu aceste fenomene vor aduce probleme, pe verticală, şi altor firme din acest sector. Nu există antreprenor mare de construcţii care să nu lucreze cu subcontractori sau furnizori de materiale de construcţii“, spune Răzvan Niculescu-Aron, prim-vicepreşedinte al Patronatului Societăţilor din Construcţii (PSC).

Anul 2012 a fost un an marcat de un şir lung de insolvenţe în piaţa construcţiilor, care au afectat de la jucători mici până la companii de anvergură din sector.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 13.06.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO