Companii

Transelectrica va investi peste 40 mil. euro pentru ca România să exporte mai multă "lumină" în Serbia

Autor: Roxana Petrescu

31.10.2011, 12:47 249

Transelectrica, transportatorul naţional de energie electrică, îşi propune realizarea unei investiţii de 41,3 milioane de euro pentru creşterea capacităţii de interconexiune între sistemul românesc şi sârbesc de electricitate.

"Proiectul de interes comun Reşiţa - Pancevo are drept ţintă creşterea schimburilor de energie electrică între sistemul românesc şi sistemul sârbesc prin creşterea capcităţii de interconexiune. Transelectrica îşi propune ca ţintă pentru finalizarea licitaţiei în vederea alegerii contractorului general şi semnarea contractului de execuţie perioada octombrie - noiembrie 2012. Transelectrica şi EMS (partenerul sârbesc în acest proiect) îşi propun ca termen ţintă pentru punerea în funcţiune a liniei Reşiţa - Pancevo data de 31 iulie 2015", a declarat Horia Hăhăianu, directorul general al Transelectrica.

Lungimea totală a liniei Reşiţa - Pancevo este de 171 de kilometri din care 63 de kilometri sunt pe teritoriul României. Investiţia pentru partea română se ridică la circa 41,3 milioane de euro.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO