Companii

Trei angajati pentru o ferma de pasari de 1,2 milioane de euro

16.05.2005, 19:15 97

Compania Avicola San Roberto a anuntat derularea unei investitii ce va depasi 1,2 milioane de euro in construirea unei ferme de pasari la Nadab, in judetul Arad.

Constructia se va finaliza pana in 2006 si va avea o suprafata de 5.000 de metri patrati. "Suprafata pe care se va construi va include patru hale, precum si o cladire pentru birouri, laborator si vestiare. Investitia va fi acoperita in mare parte din finantare SAPARD", a declarat pentru ZF Transilvania Roberto Criscuolo, director general al Avicola San Roberto.

La inceputul acestui an compania a mai finalizat o constructie similara in localitatea Horia, tot in judetul Arad. "Investitia a fost tot de 1,2 milioane de euro, cu diferenta ca a fost suportata integral de firma. La aceasta ferma am demarat productia in urma cu cateva zile. Ambele constructii sunt realizate la standarde europene, deoarece intentionam sa ramanem in Romania si dupa integrarea in Uniunea Europeana", a mai declarat Roberto Criscuolo.

Compania aradeana a incheiat anul acesta parteneriate cu patru firme italiene care activeaza in domeniu si care intentioneaza sa se lanseze si pe piata din Romania. "Este vorba despre companiile River, producatori de echipamente pentru crescatorii de pasari, Sirp Silos, producatori de silozuri pentru furaje, Miglioranza Strutture D''Acciaio, specializati in constructia de hale, precum si O.M.E.C Italia, producatori de masini pentru selectionare si stampilare oua. Firma noastra a lucrat cu toate aceste companii, iar momentan am hotarat sa-i ajutam sa se promoveze pe piata din Romania", a mai spus Roberto Criscuolo.

In momentul de fata, distributia se realizeaza doar pentru judetul Arad, insa planurile de dezvoltare ale companiei vizeaza comercializarea produselor la nivel national. "Suntem in discutii cu mai multe magazine de specialitate din tara, iar dupa integrarea in UE intentionam sa producem si pentru export", a precizat directorul general al Avicola San Roberto. Po-trivit conducerii, capacitatea de productie de la ferma din Horia este de peste 2 milioane de oua anual.

Firma Avicola San Roberto a fost infiintata in 2002 si este o afacere de familie. In prezent, compania are trei angajati, iar conducerea declara ca numarul lor nu va creste, deoarece toate lucrarile de la ferma sunt automatizate. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO