Companii

Un membru în CA la Electrica Furnizare spune că nu încasează suma prezentată de către Guvern în tabelul salariilor de la stat. De asemenea este contestat şi salariul directorului

Valentin Ionescu. Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Cristian Hostiuc

29.05.2013, 20:24 498

Valentin Ionescu, membru în Consiliul de Adminsitraţie (CA) la compania de stat Electrica Furnizare contestă sumele prezentate de către guvern în dreptul acestei companii în privinţa salariului directorului general şi al membrilor CA.

“Am constatat cu surprindere că am o indemnizaţie mai mare decât cea reală conform tabelului salariilor din companiile de stat prezentat, miercuri, de către Guvern. Eu, ca membru în CA la Electrica Furnizare, am o indemnizaţie de 4.000 de lei net pe lună indiferent de numărul şedinţelor la care particip. Mai mult, sunt membru într-un comitet din jurul CA şi nu sunt plătit. De asemenea salariul directorului general nu este cel prezentat în tabelul Guvernului. CA al companiei a aprobat un salariu de 15.000 de lei net pe lună”, a declarat Valentin Ionescu, care este membru în Consiliul de Administraţie al companiei Electrica Furnizare de la sfârşitul lui octombrie 2012.

În şedinţa de Guvern de miercuri, premierul Ponta a prezentat un tabel cu salariile managerilor şi membrilor CA din companiile de stat care depăşesc echivalentul la 2.500 de euro pe lună. În dreptul companiei Electrica Furnizare, directorul general avea trecut un salariu de 40.000 lei pe lună, echivalentul la 8.800 de euro. Un membru al CA avea trecută o indemnizaţie de 13.540 lei pe lună, echivalentul a 3.000 de euro. Indemnizaţia pentru un membru a unui comitet în jurul CA era trecută 2.500 de lei, echivalentul a 555 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO