Companii

Un trader gigant a cumparat doua silozuri in Giurgiu de la proprietarii Avicola Buzau

17.03.2010, 23:15 346

Filiala locala a gigantului olandez Alfred C. Toepfer, unuldintre cei mai discreti jucatori pe piata comertului cu cereale, cuafaceri de 332 mil. euro in 2008, a achizitionat, la jumatatealunii decembrie 2009, pachetul majoritar al Cerealcom Giurgiu de latrei oameni de afaceri romani, Gavril Fetinca, Bogdan Stanca siBogdan Gruia.

Cei trei antreprenori sunt si proprietarii companiei AaylexTrading, care detine 66,06% din actiunile producatorului de carnede pasare Avicola Buzau. Valoarea tranzactiei nu a fost facutapublica, intrucat nici cumparatorul si nici vanzatorul nu au doritsa faca comentarii pe marginea acestui transfer. " Nu noi am scosla vanzare silozurile, cei de la Alfred C. Toepfer au fostinteresati de achizitia lor", a spus Bogdan Stanca, completand capentru mai multe detalii legate de tranzactie sa fie contactaticumparatorii.

Motivul acestei miscari poate fi legat de pozitia silozurilordetinute de Cerealcom Giurgiu, de 35.000 de tone si respectiv10.000 de tone. "Alfred C. Toepfer deruleaza operatiuni in Giurgiude foarte mult timp, pentru ca este un port de baza pentru export.De obicei achizitia unor astfel de silozuri nu este ieftina, iarinvestitia nu este usor de recuperat. Cred ca a fost insa ooportunitate pe care cei de la Toepfer au legat-o de businessul lorde export", a declarat Robert Arsene, directorul general alAgricover, cu activitati in productia de seminte si distributia deproduse agricole.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO