Companii

Unilever muta la Ploiesti doua linii de productie din Cehia

20.09.2009, 14:55 91

Unilever, unul dintre cei mai importanti producatori de bunuride larg consum de pe piata locala, va transfera la Ploiesti doualinii de productie a margarinei de la fabrica din Nelahozeves,Cehia, pe care gigantul anglo-olandez o va inchide in perioadaurmatoare.
"Este politica grupului de a transfera liniile catre altecapacitati de productie in momentul in care o fabrica este inchisa.Vor fi relocate doua linii pentru productia cuburilor de margarina(folosite la prajituri - n.red.). Acestea vor fi produse initialpentru Germania si alte piete din Europa Centrala", a declaratFlorentin Scarlat, directorul de comunicare al Unilever SouthCentral Europe, adaugand ca pana in acest moment grupul nu aanuntat daca pe aceste linii se va produce si pentru Romania. El nua dezvaluit nici ce branduri vor fi produse de aceste linii, nicidaca in urma acestei relocari, grupul intentioneaza sa faca noiangajari. Scarlat a afirmat ca cele doua linii, care vor fioperationale in prima jumatate a lui 2010, vor mari cu peste 50%capacitatea maxima de productie a margarinei de la fabrica dinPloiesti. Unilever a mai relocat in martie 2006 tot la Ploiestiproductia de margarina de la Targu Mures, iar din prima jumatate aanului 2007 Unilever produce la Ploiesti si brandul de margarinaKaliakra, exclusiv pentru piata bulgara, dupa ce a inchis fabricadin Bulgaria. De fiecare data, reprezentantii Unilever au declaratca doresc sa eficientizeze afacerile companiei pe termenlung.
Unilever a anuntat recent ca va inchide divizia din Cehia cel maitarziu in trimestrul doi al anului 2010, pana atunci urmand sareduca gradual productia fabricii, potrivit agentiei de presaThomson Reuters. In urma acestei decizii, toti cei 634 de angajatiai fabricii de la Nelahozeves, localitate situata la 30 kmnord-vest de Praga, vor fi disponibilizati, productia fabriciiurmand a fi relocata in mai multe unitati ale grupului din Europa,inclusiv Romania. Reprezentantii companiei au declarat ca motiveleacestei inchideri au fost "simplificarea operatiunilor, reducerilede costuri si inovatiile".
Unilever a inregistrat anul trecut afaceri de peste 190 mil. eurosi un profit net de 900.000 de euro, potrivit informatiilor de pesite-ul Ministerului de Finante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO