Companii

URBIS Armaturi Sanitare a revenit pe pierdere

17.03.2004, 00:00 14

Urbis Armaturi Sanitare Bucuresti a inregistrat anul trecut pierderi in valoare de 14,7 miliarde lei, comparativ cu profitul brut de 3,1 miliarde lei raportat pentru 2002, iar cifra de afaceri a societatii a scazut semnificativ, de la 143 miliarde lei la 107 miliarde lei.
Potrivit unui raport al Urbis, principalele motive care au influentat situatia financiara au fost costurile materiale si salariale ridicate, precum si concurenta din ce in ce mai acerba de pe piata instalatiilor sanitare.
Raportul precizeaza ca pierderile au fost acoperite in primele luni ale acestui an, din profiturile atrase de Urbis in anii precedenti.
Veniturile totale au scazut de la 168 miliarde de lei la 157 miliarde de lei, in timp ce cheltuielile au crescut de la 164 miliarde de lei la 172 miliarde de lei.
Urbis a vindut anul trecut produse in valoare de 86 miliarde de lei, fata de nivelul de 119 miliarde de lei raportat pentru 2002.
Cifra de afaceri a fost realizata in principal din productia vinduta, la care s-a alaturat comercializarea unor marfuri in valoare de 20,3 miliarde lei.
Valorea si structura cifrei de afaceri au fost puternic influentate de conjunctura pietei, respectiv de o concurenta agresiva a importatorilor de marfuri similare, ceea ce a condus la o diminuare de 35,8 miliarde lei fata de anul precedent, se precizeaza in raport.
Societatea avea, la sfirsitul anului trecut, creante de 12,4 miliarde lei si datorii in valoare de 37,6 miliarde lei.
Romilexim Trading Limited Bucuresti, Urbis, actionarul majoritar, a anuntat, recent, ca va majora capitalul social al societatii cu 3,2 miliarde de lei.
In urma operatiunii, Urbis va avea un capital social de 40,3 miliarde lei, impartit in 1,6 milioane actiuni cu o valoare nominala de 25.000 lei fiecare.
In prezent, Romilexim detine 72,5% din actiunile Urbis, in timp ce SIF Muntenia controleaza un pachet reprezentind 20,6% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO