Companii

Valea Prahovei începe să atragă bani în hoteluri de cinci stele

Autor: Cristina Rosca

23.01.2011, 23:51 670

Compania NDI Grup Expert, cu o cifră de afaceri de 6,8 mil. lei(1,6 mil. euro) şi un profit de 429.000 de lei (circa 100.000 deeuro) în 2009, a investit peste 2,5 milioane de euro în primulhotel de cinci stele din Sinaia - Ioana Hotels - ce urmează a fiinaugurat la sfârşitul acestei luni. Hotelul va avea 18 camereduble, una single şi cinci apartamente, dintre care trei cu zonăspa proprie, şi va oferi în total 53 de locuri de cazare, potrivitsite-ului companiei.

"Prin realizarea acestei investiţii, de o valoare ce depăşeşte2,5 milioane de euro, Ioana Hotels şi-a propus să acopere o nişă depiaţă rămasă neexploatată în zona cu cel mai mare domeniu schiabildin România", a spus Cristian Marin, marketing manager al IoanaHotels.

Vacanţa la schi, de trei ori mai ieftină în prima săptămânădupă revelion

Compania NDI Grup Expert, care mai deţine Cabana Stâna Regalădin Sinaia, are în plan să continue investiţiile în turism. Astfel,în primăvara acestui an va fi demarată o investiţie de 1-1,5 mil.euro pentru extinderea facilităţilor de la Ioana Hotels. "Vominvesti aceşti bani pentru a construi un centru spa mai mare, opiscină, un restaurant şi un centru de conferinţe", a spus CristianMarin.

Ioana Hotels este astfel al patrulea hotel de cinci stele de peValea Prahovei, principala destinaţie a românilor pe timp de iarnădupă Hotelul Aurelius din Poiana Braşov, Lux Garten din Azuga şiHotel Predeal Comfort Suites din Predeal. Ultimul hotel de cincistele construit în regiune a fost cel din Azuga, inaugurat în mai2008, înainte de izbucnirea crizei financiare. Spre comparaţie, pelitoralul românesc există cinci hoteluri de cinci stele, toateaflate în staţiunea Mamaia.

NDI Grup Expert este deţinut de omul de afaceri Zăvoianu NarcisVivian, care mai este acţionar şi în cadrul companiei RFDRestaurants & Catering.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO