Companii

Vanzarile Albalact s-au majorat cu 25%. “Batalia pe preturi a fost de multe ori irationala”

Vanzarile Albalact s-au majorat cu 25%. “Batalia pe preturi a fost de multe ori irationala”
04.11.2009, 23:20 37

AlbalactAlba Iulia, producatorul brandurilor Fulga si Zuzu, a inregistratin primele noua luni ale acestui an o crestere de 70% a profituluinet si de 25% a cifrei de afaceri comparativ cu aceeasi perioada aanului precedent, pe fondul cresterii volumelor vandute cu35%.
"Rezultatele sunt foarte bune, in conditiile in care, in ultimelepatru-cinci luni, batalia pe preturi a fost de multe oriirationala. Toti competitorii au sperat sa castige cota de piata inaceste conditii, insa nu toti au si reusit", a declarat TraianSimion (desen), directorul general al Albalact, companie care arulat anul trecut afaceri de peste 51 mil. euro. Cifra de afaceri aproducatorului de lactate din Alba Iulia a fost in perioadaianuarie-septembrie a acestui an de 167,8 mil. lei (39,9 mil.euro), in timp ce profitul net a ajuns la 1,7 mil. lei (circa400.000 de euro).
De asemenea, profitul operational obtinut de Albalact in primelenoua luni ale acestui an a ajuns la 6,2 mil. lei (aproape 1,5 mil.euro), de la 2,7 mil. lei in 2008. Simion a adaugat ca aceastacrestere a vanzarilor a determinat si o crestere a cotei de piatape anumite categorii, fara a da insa exemple concrete. La obtinereaacestor rezultate a contat insa si faptul ca Albalact aachizitionat in ultima parte a anului trecut pachetul majoritar deactiuni al producatorului de lactate Raraul din CampulungMoldovenesc, pentru a creste productia de branzeturi si distributiacompaniei in zona Moldovei. De la inceputul anului, piatalactatelor a crescut cu maxim 5%, potrivit reprezentantilorAlbalact care citeaza datele Asociatiei Patronale Romane dinIndustria Laptelui. Albalact, cel mai mare producator independentdin piata lactatelor, este tranzactionat pe piata Rasdaq a Burseide Valori Bucuresti sub simbolul ALBZ.
Capitalizarea companiei din prezent, respectiv de 228,4 mil. lei(54 mil. euro), este de aproape patru ori mai mica decat maximulatins in 2007 (186 mil. euro), dar dubla fata de minimulinregistrat la sfarsitul anului trecut (24 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO