Companii

Vânzările Praktiker în România au scăzut cu 17% în trimestrul trei, declin mai redus decât în prima jumătate a anului

Autor: Marius Oncu

27.10.2011, 00:00 86

Vânzările Praktiker în România au scăzut cu 17% în trimestrul al treilea faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, la 47,4 milioane de euro. În lei declinul a fost de 16,8%, în timp ce în termeni comparabili scăderea s-a situat la 19,2% pentru vânzările în euro şi 18,8% pentru cele în lei.

"Pe segmentul internaţional, condiţiile economice generale au rămas dificile, mai ales pentru pieţele-cheie ale Praktiker, din România şi Grecia. Climatul economic s-a menţinut neuniform în trimestrul al treilea, variind de la ţări precum Turcia, cu avans economic puternic, la ţări care se confruntă în continuare cu dificultăţi economice şi probleme fiscale, ca Grecia. Aici, la fel ca în România sau Bulgaria, consumul privat şi vânzările de retail au continuat să scadă", se arată în raport. În primele nouă luni vânzările Praktiker în România au scăzut cu 24,4%, la 116,1 milioane de euro.

Praktiker avea în România la sfârşitul lunii septembrie 27 de magazine, la fel ca la sfârşitul anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO