Companii

Vasile Iuga, PwC: Să forezi un puţ de gaz în Marea Neagră costă 100. mil. dolari. Riscurile sunt mari, dar şi potenţialul

Vasile Iuga, PwC: Să forezi un puţ de gaz în Marea...

Autor: Andrei Cîrchelan

27.02.2013, 12:31 1316

În cazul proiectelor offshore, riscurile şi costurile sunt mari, dar la fel este şi potenţialul, a spus Vasile Iuga, country managing partner în cadrul PwC România.

“Ca să forezi un puţ de gaz în Marea Neagră costă 100 mil. dolari, deci riscurile sunt mai mari în offshore, dar potenţialul e ridicat. Provocarea cea mare, din perspectiva indsutriei, este atragerea investiţiilor având în vedere maturitatea zăcămintelor şi implementarea noilor tehnologii, care sunt mai riscante”, a spus Iuga.

“Guvernele joacă un rol în sector, dar companiile care investesc sunt alt stakeholder important. Guvernele nu au întotdeauna bani, ele vor să încaseze bani cât mai repede. Companiile vor finanţare de la stat şi să plătească cât mai târziu. Investitorii îşi doresc maximizarea valorii adăugate pentru acţionarii lor”, a completat reprezentantul PwC. “Atât pentru guverne cât şi pentru companii, flexibiliateta este necesară”.

Pe zfcorporate/energie gasiti cele mai importante declaratii ale invitatiilor la Zf Power Summit 13

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO