Companii

Veniturile America House, sub previziunile initiale

14.03.2007, 18:22 42

Compania de dezvoltare imobiliara Globe Trade Centre (GTC) a realizat in 2006 venituri nete din inchirierea spatiilor de birouri din proiectul America House de 3,9 milioane de dolari (peste 3 mil. euro), la jumatate fata de previziunile initiale.
La sfarsitul anului trecut, directorul general al GTC Romania, Shimon Galon, a previzionat obtinerea de venituri nete anuale de 7 mil. euro din inchirierea cladirii de birouri America House, situata in apropierea Pietei Victoriei.
Veniturile din chirii realizate in Romania reprezinta aproape 6,5% din valoarea totala a chiriilor incasate din toate proprietatile din Polonia, Ungaria, Serbia si Croatia, care depaseste 61 mil. dolari (46,5 mil. euro).
GTC a finalizat in martie 2006 lucrarile de constructie a imobilului, cu o suprafata inchiriabila de 26.000 mp, astfel ca anul trecut a fost primul in care dezvoltatorul a inregistrat venituri din inchirierea cladirii. Printre chiriasii America House se numara Cosmote, S&T, Ericsson, Schlumberger, Ambasada Japoniei, Cisco si Mastercard. Veniturile totale ale companiei din inchirierea cladirii au fost de 6,027 mil. $ (4,5 mil. euro).
In afara proiectului America House, compania are in diferite faze de dezvoltare mai multe proiecte imobiliare, cu o suprafata cumulata de peste 400.000 mp. Proiectele rezidentiale totalizeaza 261.000 mp, cel mai mare, denumit Felicity, va avea 129.000 mp.
GTC va construi in Romania, in parteneriat cu firma israeliana Aura Investments, 20 de centre comerciale in provincie, in urmatorii patru ani. Primele proiecte vor fi dezvoltate in Piatra Neamt, Suceava si Buzau, investitii totalizand 60 mil. euro.
In plus, proiectele de spatii de birouri totalizeaza aproape 74.000 mp.
Pentru finantarea si refinantarea proiectelor din Romania, GTC a contractat mai multe credite, in valoare totala de peste 210 milioane de euro. GTC a obtinut finantari de 180 mil. euro de la Bank Austria Creditanstalt si HVB Bank, iar de la Raiffeisen Bank 27,1 mil. euro.
GTC, controlata de grupul israelian Kardan, este unul dintre cei mai importanti developeri pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est. GTC este cunoscut in Romania si ca dezvoltator al imobilului de birouri Europe House, amplasat in Piata Victoriei. Cladirea Europe House a fost vanduta, in 2003, la un an de la finalizare, fondului de investitii austriac Europolis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO