Companii

Wipro inchiriaza cu 650.000 de euro pe an birouri in Timisoara

12.01.2010, 23:15 137

Filiala locala a companiei Wipro, unul dintre cei mai marifurnizori de servicii de outsourcing si software din India, asemnat un contract pentru inchirierea unui spatiu de 4.500 de metripatrati in proiectul City Business Center (CBC) dezvoltat decompania Modatim in Timisoara, urmand sa devina cel mai importantchirias al ansamblului de birouri.

Aceasta este una dintre cele mai mari tranzactii de inchirieresemnate in ultimele 12 luni, compania indiana urmand sa devina celmai important chirias al proiectului in care au fost finalizatepana in prezent doua cladiri de birouri, inchiriate catre Deloitte,UniCredit Tiriac Bank, IBM sau Pro TV.

"Am semnat contractul cu Wipro la sfarsitul anului trecut, intreCraciun si Revelion, iar per total cladirea trei este inchiriata60%. Suprafata inchiriabila a cladirii este de 9.500 de metripatrati, iar termenul de livrare este 1 noiembrie 2010. Chiriile,in principiu, nu sunt mai mici decat in primele doua cladiri pentrusuprafetele mari, desi a fost o presiune din partea companiilor inultima perioada", a declarat Ovidiu Sandor, presedintele firmeiModaTim Investments. Intermediarul tranzactiei a fost firma deconsultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

Investitia in cladirea de birouri se ridica la 11 milioane deeuro, iar Wipro va plati o chirie medie de 13 euro/mp, respectivcirca 650.000 de euro anual. In cazul in care reprezentantiiModatim vor reusi sa inchirieze restul cladirii la acelasi nivel,veniturile anuale din exploatarea cladirii s-ar putea ridica la 1,4milioane de euro.

Wipro a anuntat ca va prelua circa 460 de angajati ai companieiAlcatel Lucent in urma externalizarii unor activitati si pentruservicii de mentenanta. Compania indiana a ajuns spre sfarsitulanului trecut la 300 de angajati in Bucuresti, unde a anuntat ca vacontinua recrutarile si in acest an, cand ar mai trebui angajati150 de oameni.

Modatim este o firma cu activitate si in industria confectiilor,pe locul fostei fabrici din Piata 700 din Timisoara fiind inprezent derulat proiectul de birouri City Business Center, dupa ceactivitatea a fost mutata in afara orasului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO