Companii

ZF Live. Florin Popescu, Rockwool: „Clădirile renovate reprezintă doar 5% din fondul de locuit din România. E o piaţă cu un potenţial foarte mare, ar putea fi chiar o politică de stat“

Florin Popescu, business unit director la Rockwool: Abia din august vedem o revigorare, o activitate susţinută. Pentru 2024, vizibilitatea este destul de redusă.

Florin Popescu, business unit director la Rockwool: Abia din august vedem o revigorare, o activitate susţinută. Pentru 2024, vizibilitatea este destul de redusă.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.10.2023, 10:56 319

„Suntem în faza de proiectare şi autorizare pentru a doua fabrică. Investiţia este mult mai mare decât pentru prima, mai mult decât dublă. Cam în 2026 vom avea a doua fabrică funcţională“, a spus Florin Popescu, business unit director la Rockwool.

Rockwool, o companie daneză care produce vată minerală, ar putea pune în funcţiune în 2026 a doua sa fabrică din România, în judeţul Prahova.

„Suntem în faza de proiectare şi autorizare pentru a doua fabrică. Investiţia este mult mai mare decât pentru prima, mai mult decât dublă. A doua linie de producţie va avea o capacitate de 1,5 ori mai mare decât cea iniţială. Un astfel de proiect durează cam doi ani. Cam în 2026 vom avea a doua fabrică funcţională“, a spus Florin Popescu, business unit director la Rockwool, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

În România, Rockwool are, din 2018, o fabrică în parcul industrial Ariceştii Rahtivani, investiţie greenfield de 50 de milioane de euro, ceea ce a făcut ca cifra de afaceri a companiei să crească, anterior fiind doar distribuitor pe piaţa locală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO