GTC negociază preluarea a două clădiri de birouri de la Volksbank şi stă cu ochii pe un al treilea proiect

26 nov 2014 Autor: Cristi Moga

Compania imobiliară GTC, care a dezvoltat în Bucureşti proiecte precum America House din Piaţa Victoriei sau turnurile City Gate din Piaţa Presei, analizează posibila achiziţie a trei clădiri de birouri din Bucureşti, două dintre acestea fiind deţinute de companii ale grupului bancar Volksbank.

GTC are de un an un nou acţionar principal, după ce puternicul grup american Lone Star a cumpărat 30% din acţiunile dezvoltatorului, iar anul acesta preşedinte al consiliului de administraţe a fost numit Thomas Kurzmann, manager care în ultimii cinci ani lucrase în cadrul grupului Volksbank.

„GTC este în proces de due diligence pentru achiziţia a trei clădiri de birouri din Bucureşti. Două dintre acestea sunt deţi­nute de grupul Volksbank - Premium Point şi Budişteanu Office –, iar a treia clădire este Phoenix Tower din Piaţa Vitan, clădire aflată în portofoliul grupului Aberdeen Asset Management“, au declarat pentru ZF surse din piaţa imobiliară. Reprezentanţii celor trei părţi implicate nu au comentat informaţiile până la închiderea ediţiei.

De la începutul acestui an, GTC are o nouă conducere şi la nivel local, după ce Danny Bercovich l-a înlocuit pe Shimon Galon, cel care a fost director al GTC România timp de 15 ani.

Sub conducerea lui Shimon Galon, GTC s-a concentrat exclusiv pe dezvoltare, realizând proiecte care s-au vândut cu profituri consistente, precum Europe House şi America House din Piaţa Victoriei, dar şi o serie de malluri Galleria care pot fi considerate eşecuri răsunătoare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.11.2014

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
birouri
, gtc
, cladiri
, volksbank
, proiect
, piata
, GTC
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide