Eveniment

10% din autovehiculele Capitalei risca radierea

05.03.2007, 18:48 16

Zeci de mii de bucurestenii risca sa-si piarda masinile, incepand de marti, acestia mai avand la dispozitie doar o singura zi pentru schimbarea vechilor certificate de inmatriculare a vechiulului, respectiv ziua de luni.
Serviciul de inmatriculari din cadrul Politiei Rutiere a instiintat, inca de la inceputul anului 2007, toti proprietarii de masini a caror numere sau certificate de inmatriculare nu au fost schimbate conform noii legislatii. Potrivit articolului 6 din Legea 432/2006, "vehiculele ale caror certificate de inmatriculare eliberate in conformitate cu Regulamentul de aplicare a Decretului numarul 328/1966 - privind circulatia pe drumurile publice si pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor in acest sector -, care nu au fost preschimbate pana la data de 31 octombrie 2001, inmatricularea se radiaza de drept daca detinatorul nu solicita preschimbarea certificatului in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a legii de aprobare a ordonantei de urgenta".
Comisarul-sef Dan Mosescu, seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti, a precizat ca, din estimarile Politiei Rutiere, in Capitala exista in jur de 50.000 de autovehicule ale caror certificate de inmatriculare sunt neconforme. Toti acesti proprietari ar avea la dispozitie o singura zi pentru a intra in legalitate, respectiv ziua de luni, tinand cont de faptul ca termenul expira marti, iar Serviciul nu are program de lucru duminica.
In Bucuresti, peste o suta de mii de masini - reprezentand zece la suta din parcul auto al orasului - se afla in ilegalitate, o parte dintre acestea riscand sa fie radiate din oficiu la data de 6 martie 2007, in cazul in care proprietarii acestora nu vor schimba certificatul de inmatriculare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO