Eveniment

600 mil. euro pentru finantarea IMM

30.10.2007, 18:30 9

Fondul European pentru Europa de Sud-Est, cu o capitalizare finala de 600 de milioane de euro si specializat in acordarea de imprumuturi institutiilor bancare din tarile sud-est europene in vederea creditarii microintreprinderilor si firmelor mici, va fi lansat la finele acestei saptamani pe piata romaneasca.
Fondul, administrat de institutia germana Kreditanstalt f?r Wiederaufbau, acorda imprumuturi firmelor din Romania, Bosnia Hertegovina, Macedonia, Serbia, Bulgaria, Muntenegru si Albania, prin intermediul unor intermediari financiari calificati.
Obiectivul fondului este de a furniza resursele necesare de finantare pentru dezvoltarea regiunii sud-est europene, prin intermediul sectorului financiar local, concentrandu-se asupra necesitatilor microintreprinderilor si firmelor mici.
Printre investitorii fondului se numara Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, International Finance Corporation - divizia de investitii a Bancii Mondiale, European Investment Fund, Agentia Elvetiana pentru Dezvoltare si Cooperare, precum si mai multi investitori privati. De asemenea, Banca Europeana pentru Investitii a anuntat saptamana trecuta ca ar putea finanta cu 25 de milioane de euro capitalul fondului.
Instrumentele prin care vor putea fi sprijinite firmele mici si microintreprinderile sunt sub forma creditelor pe termen mediu si lung, depozite la termen, emisiuni de obligatiuni, participari la capital etc.
Fondul European pentru Europa de Sud-Est face parte dintr-o serie de initiative de sustinere financiara implementate in regiune de Kreditanstalt f?r Wiederaufbau, incepand din anul 1998.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO