Eveniment

Abateri de peste 32 de mil. lei constatate de Camera de Conturi în bugetul unei singure primării

Abateri de peste 32 de mil. lei constatate de Camera de...

Autor: Mediafax

13.10.2017, 00:00 22

Autorităţile locale din Bistriţa au acceptat la plată lucrări neefectuate şi nu au recuperat bani de la lichidatori, de la companii de asigurări şi de la firme datoare la buget, astfel că Primăria a fost prejudiciată, în 2016, cu 32 de milioane de lei, potrivit unui raport al Camerei de Conturi. Potrivit raportului Camerei de Conturi Bistriţa, pentru anul 2016, bugetul primăriei municipiului Bistriţa a fost prejudiciat cu o sumă de 32.433.338 de lei, fiind plătite nelegal o serie de lucrări care nu au fost executate şi fiind stabilite eronat taxe şi scutiri de la plata taxei pe teren. În plus, municipalitatea nu ar fi acţionat împotriva lichidatorilor judiciari care nu au achitat creanţele după deschiderea procedurii falimentului. Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit că Primăria Bistriţa ar fi plătit nelegal o serie de lucrări executate la pârtia de schi în care primăria a investit 24 milioane de lei.

Pârtia a fost finalizată anul trecut, însă nu a putut fi dată în folosinţă din cauza mai multor probleme, inaugurarea fiind amânată pentru sezonul 2017 – 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO