Eveniment

Administratorul judiciar al Diverta: Retailerul a închis 13 magazine anul trecut şi a redus costurile operaţionale cu 35%

Administratorul judiciar al Diverta: Retailerul a închis 13 magazine anul trecut şi a redus costurile operaţionale cu 35%

Autor: Mirabela Tiron

05.04.2011, 12:51 57

Retailerul de carte Diverta, intrat în insolvenţă de anultrecut, şi-a redus costurile operaţionale cu 35% prin închiderea a13 magazine, renegocierea chiriilor şi mutarea sediului centralîntr-o clădire proprie, potrivit oficialilor de la Casa deInsolvenţă Transilvania (CITR), administratorul judiciar alDiverta.

Diverta a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 21milioane euro şi estimează pentru anul acesta menţinerea cifrei deafaceri.

"Măsurile luate în 2010, reducerea costurilor operaţionale,închiderea magazinelor neprofitabile precum şi stabilizarea pieţeivor influenţa pozitiv evoluţia profitului operaţional în 2011.Diverta a întreprins acţiuni în toate sectoarele pentru maximizareaprofitabilităţii şi pentru 2011 societatea îşi propune un profitoperaţional pozitiv", a declarat Andreea Anghelof, senior partneral CITR. Anul trecut Diverta a închis 13 magazine şi a deschis 2noi. În prezent, reţeaua Diverta, controlată de Octavian Radu, are50 de magazine.

Anul trecut, piaţa de carte a înregistrat o scădere cuaproximativ 15% comparativ cu 2009. Piaţa de carte străină a fostîn scădere cu aproximativ 25% faţă de anul 2009, valoarea medie acoşului de cumpărături înregistrând deasemenea o scădere, potrivitCITR.

"Anul trecut, la Diverta, vânzările au fost susţinute depromoţiile 3 la preţ de 2 (la 3 cărţi cumpărate, cea cu preţul celmai mic este oferită gratuit) şi preţ unic. În luna august 2010" adeclarat Andreea Anghelof.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO