Eveniment

Afacerile PwC au urcat la 43,9 mil. €, din restructurari

09.06.2010, 23:36 42

Liderul pietei de consultanta si audit din RomaniaPricewaterhouseCoopers (PwC) a incheiat anul financiar iulie 2008 -iunie 2009 cu o cifra de afaceri de 43,9 milioane de euro, increstere cu 7%, mai ales pe baza businessului de consultanta pentrurestructurari si insolventa.

"Piata consultantei s-a confruntat cu un prim an de scadere in2009 dupa o perioada destul de indelungata de crestere accelerata",afirma Vasile Iuga, country managing partner al PwC.

Scaderea pietei consultantei a fost determinata in special descaderea sectorului imobiliar, dar si de reducerea accentuata anumarului de fuziuni si achizitii. Acestea au fost insa compensatede veniturile din consiliere pentru restructurari.

Iuga crede ca 2010 ar putea fi inca un an dificil pentrusectorul imobiliar, cu foarte putine tranzactii si de micaanvergura. El anticipeaza pentru acest an o stagnare sau chiar oscadere a pietei consultantei per ansamblu pe fondul mentineriiunui climat economic dificil.

Declansarea crizei economice a impus reevaluarea planurilor sistrategiilor de afaceri ale companiilor din toate sectoarele deactivitate, ceea ce s-a resimtit si la nivelul companiilor deconsultanta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO