Eveniment

Aker Braila a primit un contract de 16 mil. euro de la o firma norvegiana

03.12.2004, 00:00 13

Santierul naval Aker Braila va construi coca unui vas de aprovizionare a platformelor, in baza unui contract in valoare de 15,9 milioane euro incheiat intre grupul norvegian Aker Yards, proprietarul firmei din Braila, si compania Island Offshore VIII KS, de asemenea din Norvegia.
Contractul are o valoare de circa 130 milioane de coroane norvegiene (15,9 milioane euro) si va fi derulat prin intermediul Aker Brevik, subsidiara a grupului norvegian, cel mai mare constructor naval european si al cincilea la nivel mondial. Colaborarea dintre Aker Yards si Island Offshore VIII KS s-a concretizat pina in prezent prin incheierea a 13 contracte.
Potrivit raportului Aker Braila pe primele sase luni ale anului, santierul a avut un grad redus de acoperire a capacitatii de productie, ca urmare a lipsei comenzilor si a caderii pietei navale internationale. Pierderile societatii au totalizat in perioada ianuarie-iulie circa un milion de euro.
Aker Braila este specializata in constructii si reparatii navale, recuperarea deseurilor si resturilor metalice reciclabile, activitati de import-export, comert cu amanuntul de produse alimentare, in magazine specializate. Societatea produce nave in conformitate cu regulamentele companiilor de clasificare internationale (Germanischer Lloyd, Bureau Veritas, Lloyds Register of Shipping, Registrul Naval Chinez), numai pe baza de comenzi si sub supravegherea clientilor, majoritatea fiind armatori straini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO