Eveniment

Amenzi de 1,5 mil. euro pentru producatorii de paine

10.12.2009, 23:15 32

Consiliul Concurentei a amendat cu 6,3 mil. lei (1,5 mil. euro)48 de producatori de paine din judetele Vrancea si Maramures,pentru ca au crescut simultan pretul, si a sesizat Procuratura inprivinta fostului presedinte al Asociatiei ComerciantilorDepozitari de Cereale (ANCER) Ioan Scurteli, pentru incalcarealegii concurentei. Investigatia pe piata painii si sectoareleconexe a fost deschisa in 2007.

"In urma investigatiei s-a confirmat ca a existat o intelegereintre 17 firme din judetul Maramures si 31 de firme din judetulVrancea, potrivit careia au crescut pretul painii de la 1,56 lei pekilogram la 2,1 lei pe kilogram in trei zile. Cresterea pretului lapaine a dus la o pierdere de 8,33 mil. lei numai pentruconsumatorii din Vrancea", a spus Bogdan Chiritoiu, presedinteleConsiliului Concurentei.

In judetul Vrancea, cea mai mare amenda a fost aplicata firmeiComcereal din Focsani, de 1,9 mil. lei (450.000 de euro), urmata deNis Prod, cu 1,25 mil. lei. In Maramures cea mai mare sanctiune, de126.000 lei, a fost primita de Andana Pan.

Concurenta a mai aplicat o amenda de 1,5 mil. lei firmei TCETrei Brazi, detinuta de Culita Tarata, unul dintre cei mai mariagricultori locali, pentru blocarea inspectiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO