Eveniment

ANAF va avea departament specializat pe verificarea averilor şi va primi consultanţă de la americani

ANAF va avea departament specializat pe verificare averilor şi va primi consultanţă de la americani

Autor: Razvan Voican

04.01.2011, 17:38 40

Normele de aplicare a noilor prevederi din Codul fiscal legatede evaluarea veniturilor nedeclarate ale persoanelor fizice cuaveri mari vor fi definitivate în urma consultărilor pe care ANAFle va avea cu experţi din SUA şi din mai multe ţări europene, s-astabilit astăzi, în urma discuţiilor dintre premierul Emil Boc şiministrul finanţelor Gheorghe Ialomiţianu. Fiscul american esterecunoscut în mod tradiţional ca una dintre cele mai temuteinstituţii din lume care luptă cu evaziunea fiscală.

Activităţile de verficare a situaţiilor fiscale personale alecelor suspectaţi de evaziune vor fi preluate de un departamentspecial care va fi înfiinţat în cadrul ANAF.

Introducerea de măsuri pentru evaluarea şi taxarea veniturilornedeclarate face parte dintre angajamentele asumate de Guvern faţăde FMI.

Premierul Boc a declarat că România şi-a îndeplinit obligaţiilede care depinde discutarea vineri în boardul Fondului a eliberăriicelei de-a şaptea tranşe din împrumutul de aproape 13 mld.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO