Eveniment

Analistii: Economia a scazut cu 3,4% in T1

11.05.2010, 23:00 19

Economia a ramas in recesiune in primul trimestru, PIB-ulcoborand cu 3,4% in termeni reali comparativ cu aceeasi perioadadin 2009 si cu 0,5% fata de ultimul trimestru de anul trecut,conform estimarilor analistilor.

Romania continua sa se zbata in recesiune, revenirea cresteriieconomice trimestriale in teritoriul pozitiv amanandu-se, cel maiprobabil, pentru a doua jumatate a anului.

Pe date ajustate sezonier, PIB-ul s-a redus in primul trimestrucu 0,5% fata de trimestrul patru din 2009, potrivit unui sondajintern realizat de Asociatia analistilor financiar-bancari dinRomania.

Desi in martie au aparut semnale pozitive din economia reala,acestea nu au reusit sa compenseze evolutia slaba din lunileprecedente.

Marea majoritate a analistilor economici s-au aratat dezamagitide cifrele privind productia industriala, comertul si constructiilepe februarie, care au continuat sa consemneze scaderi. Inconsecinta, au revizuit in jos estimarile privind crestereaeconomica in acest an, la sub 1%.

Pentru intregul an FMI estimeaza acum o stagnare a economiei,dar nu exclude o contractie de pana la 0,5%.

In aprilie FMI a revizuit prognoza pentru acest an la 0,8% fatade estimarea anterioara de 1,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO