Eveniment

A apărut suplimentul ZF Top Employers: Angajatorii faţă în faţă cu transformarea pieţei muncii. A treia ediţie a suplimentului realizat de ZF în parteneriat cu Top Employers Institute scoate şi anul acesta în evidenţă tendinţele care transformă piaţa muncii şi vine cu exemple de bune practici din piaţa locală.

A apărut suplimentul ZF Top Employers: Angajatorii...

Autor: Ramona Cornea

22.04.2024, 00:05 118

A treia ediţie a suplimentului realizat de ZF în parteneriat cu Top Employers Institute scoate şi anul acesta în evidenţă tendinţele care transformă piaţa muncii şi vine cu exemple de bune practici din piaţa locală.

În 2024, principalele tendinţe din piaţa muncii se învârt în jurul impactului inteligenţei artificiale în modul în care muncim, în jurul a cum transformă transparenţa şi comunicarea felul în care se implică angajaţii în munca lor de zi cu zi şi în jurul diversităţii, echităţii şi incluziunii la locul de muncă.  Anul acesta, angajatorii care împletesc inteligenţa artificială în sarcinile de zi cu zi ale oamenilor lor sunt cei din lumina reflectoarelor.

Peisajul resurselor umane din România şi de la nivel global trece în ultimii ani printr-un proces de transformare continuă, unul determinat de progresele tehnologice, de schimbările de mentalitate şi de evoluţia societăţilor în general.

Pentru a prospera în acest mediu dinamic, profesioniştii în HR trebuie să se adapteze la provocările care vin cu evoluţia inteligenţei artificiale, să comunice cu oamenii din organizaţiile lor, să fie transparenţi şi să le ofere angajaţilor posibilitatea unei munci cu sens, una care poate duce la o creştere a productivităţii şi a întregului business per ansamblu.

„Dintre cele cinci tendinţe de HR identificate la nivel global de Top Employers Institute în 2024, impactul inteligenţei artificiale asupra modului în care lucrăm şi, implicit, asupra companiilor noastre nu poate fi ignorat. Trecerea la soluţiile pe bază de generative AI transformă modul în care muncim, ne lasă la dispoziţie mult timp valoros pentru obiective strategice şi creative”, susţine Massimo Begelle, regional manager în cadrul Top Employers Institute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO