ZF Live

ZF Live. Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Piaţa muncii a avut un început de an mai timid. În IT vedem o creştere a interesului candidaţilor, a crescut activitatea lor cu peste 30%

Ne aşteptăm la o revenire a pieţei muncii anul acesta. Cel mai probabil trimestrul al doilea va fi mai lent, urmează vara, anticipăm vacanţele, dar după luna august credem că va fi un final de an care vor apărea premise bune pentru piaţă.

Ne aşteptăm la o revenire a pieţei muncii anul acesta. Cel mai probabil trimestrul al doilea va fi mai lent, urmează vara, anticipăm vacanţele, dar după luna august credem că va fi un final de an care vor apărea premise bune pentru piaţă.

Autor: Ramona Cornea

12.04.2024, 00:07 56

„Este o evoluţie pe care o regăsim în toate sectoarele, cu foarte puţine excepţii. (...) Vedem mult mai mulţi oameni interesaţi să-şi schimbe jobul, iar cei care aplică o fac mult mai intens faţă de faţă de anul trecut.”

Piaţa muncii a avut un început de an mai timid, iar în rândul candidaţilor se vede o creştere a interesului pentru joburi noi. În sectorul de IT a crescut activitatea candidaţilor cu peste 30%, spune Andrei Frunză, CEO al platformei de recrutare online BestJobs.

„Piaţa în general a avut un început de an mai timid. Am terminat primul trimestru la nivelul întregii pieţe la acelaşi nivel cu anul trecut. În schimb, vedem o explozie de activitate pe partea de candidaţi, ceea ce poate însemna doar veşti bune pentru angajatori. În IT, pe partea de angajatori, activitatea şi cererea de angajare sunt la acelaşi nivel cu anul trecut, dar candidaţii sunt mult mai activi, a crescut activitatea lor cu peste 30%. Vedem mult mai mulţi oameni interesaţi să-şi schimbe jobul, iar cei care aplică o fac mult mai intens faţă de faţă de anul trecut”, a spus el în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Toate joburile publicate pe BestJobs au publicate mediile salariale fie de angajator, fie calculate de platformă. Andrei Frunză crede că transparentizare salariilor este un factor care duce şi el la creşterea numărului de CV-uri depuse de candidaţi.

„Sunt prelucrări statistice ale datelor care există deja în platformă. Construim estimările pe baza datelor existente, fie că au fost ele introduse de alţi angajatori pe profile identice sau cu un grad mare de similaritate, fie prin acest research constant, discuţii cu angajatorii, surse externe. Avem tehnologia, AI-ul ne ajută să facem de multe ori lucruri fantastice. Într-un interval mic de timp prezentăm datele sub formă de interval atunci când ele nu sunt introduse exact de angajaţi”, a detaliat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO