Eveniment

Aproape toti retailerii mari sunt amendati de inspectorii sanitari

06.07.2009, 19:34 16

Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au dat amenzi totale de 145.000 de lei (35.000 de euro) unui numar de 11 hipermarketuri si magazine cash & carry din Capitala, in urma unui control ad-hoc efectuat duminica la 12 unitati.

In Capitala sunt in prezent 14 hipermarketuri si 7 magazine cash & carry, fiecare din acestea realizand vanzari anuale de peste 50-100 mil. euro. ANSVSA a dat amenzi la 6 din cei 7 operatori de hipermarketuri si magazine cash&carry din Capitala, singurul jucator nesanctionat fiind Real Hypermarket.
„Riscurile sunt cele mai mari in perioada verii, pentru ca se intrerupe mai des lantul de frig din distributia produselor alimentare. Nu cred ca neregulile gasite pot fi puse pe seama unor stocuri prea mari de marfa in magazine; din cate stiu, retelele si-au diminuat comenzile catre furnizori in ultima perioada, ca urmare a diminuarii vanzarilor, deci nu acumuleaza stocuri mari", a declarat Liviu Rusu, directorul ANSVSA.
In urma controalelor, inspectorii sanitar-veterinari au retras de la vanzare 250 kg de produse, majoritatea de origine animala. Inspectorii au gasit in hipermarketuri produse cu termen de valabilitate depasit, etichetate si depozitate necorespunzator, precum si spatii intretinute necorespunzator.
Carrefour, cel mai mare retailer de pe piata din Bucuresti, a primit amenzi totale de 70.000 de lei de la ANSVSA.
„Nu avem niciun comentariu pe marginea deciziilor ANSVSA, care sunt in conformitate cu legislatia romana. Ne focalizam pe remedierea de urgenta a problemelor constatate de catre autoritatea sanitar-veterinara", au declarat reprezentantii Carrefour.
Alte retele amendate au fost Kaufland, Cora, Selgros Cash&Carry, Auchan si Metro Cash & Carry.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO