Eveniment

Autorizatia de mediu va fi valabila 10 ani

23.11.2008, 19:03 18

Autorizatia de mediu va fi valabila pe o perioada de 10 ani, cu 5 ani mai mult decat precizeaza legislatia in vigoare, potrivit unei ordonante adoptate de guvern in ultima sa sedinta. In ceea ce priveste autorizatia integrata de mediu, aceasta va ramane valabila pe o perioada de 10 ani, asa cum este precizat si in legislatia in vigoare. De asemenea, avizul de mediu si acordul de mediu isi pastreaza valabilitatea pe toata perioada punerii in aplicare a planului sau programului, respectiv a proiectului. Noul act normativ abroga prevederea care stipuleaza ca autorizatia de mediu se emite dupa obtinerea celorlalte avize, acorduri, autorizatii, dupa caz, ale autoritatilor competente, potrivit legii.

Textul actului normativ mai prevede abrogarea prevederii conform careia autorizatia de gospodarire a apelor pentru activitatile supuse legislatiei din domeniul prevenirii si controlului integrat al poluarii se emite in conformitate cu prevederile legale din acest domeniu si se include in autorizatia integrata de mediu. Solicitarile de emitere a actelor de reglementare depuse inainte de intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se solutioneaza potrivit prevederilor legale in vigoare la data depunerii acestora. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO