Eveniment

AVAS mai vinde o data Hidromecanica

29.07.2004, 00:00 21

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos marti la vnzare pachetul de actiuni detinut de stat la societatea Hidromecanica Brasov, pentru care asteapta oferte pna la 10 august. Angajatii societatii au amenintat ca vor iesi n strada, n cursul dupa-amiezii de miercuri, acuznd AVAS ca tergiverseaza privatizarea ntreprinderii.
"Am ncercat sa vorbim cu cei de la AVAS, dar nu am primit dect raspunsuri evazive. Nu s-a gasit nca un investitor interesat sa cumpere fabrica. Ni s-a spus ca, daca nu se gaseste un cumparator pna n 10 august, se nchide fabrica. Si pna atunci disponibilizeaza 200 de oameni. Sindicatul nu a fost anuntat ca se vor face reduceri de personal, cu 45 de zile nainte de aceasta decizie, asa cum cere statutul societatii. Noi am fost nstiintati doar cu cteva zile n urma", a declarat, miercuri, Mircea Apostu, liderul de sindicat al uzinei Hidromecanica. Alexandru Crisan a cumparat Hidromecanica Brasov n urma cu trei ani. In vara anului trecut, muncitorii au protestat n stradatimp de 10 zile pentru a cere nlaturarea lui Crisan, pe care l acuzau ca nu le plateste salariile. In cursul acestui an, fabrica a revenit sub autoritatea AVAS si se afla n prezent n administrare speciala.
AVAS a stabilit ca vnzarea pachetului de actiuni reprezentnd 50,9% din capitalul societatii sa se desfasoare prin negociere pe baza de oferte finale, mbunatatite si irevocabile. Un alt actionar semnificativ al Hidromecanica este SIF Transilvania, cu 45,2% din capital. Alti actiunari controleaza 3,8% din titlurile societatii.
Ofertele finale vor fi depuse pna la 10 august, mpreuna cu documentele de precalificare si de participare la privatizarea societatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO