Eveniment

Basescu: Nu-i mai cred pe analisti

30.08.2009, 19:09 19

Presedintele Traian Basescu a declarat ca s-a „fript tare" cu analizele analistilor economici, astfel ca suna saptamanal la ministrul economiei, Adriean Videanu, pentru a afla consumul de energie.

Presedintele a declarat ca Romania nu va iesi din criza economica pana cand nu vor iesi si alte state.

„In ceea ce ma priveste, crede-ti-ma ca m-am fript tare cu analizele economistilor. Asa ca eu saptamanal sun la Videanu sa vad consumul de energie. Nu mai vreau analize eco-nomice si imi dau seama ca si trimestrul trei va fi un trimestru, poate, cu semne de reducere a cresterii negative, dar in niciun caz o trecere pe plus. Probabil in trimestrul patru sa avem un semnal al unei perioade de reducere a cresterii negative si prin 2010 discutam despre trecere pe plus, dar nu v-as putea spune, nu am cum sa stiu, nu stiu ei, economistii. A venit FMI in ianuarie si a spus ca vom avea minus patru la suta si dupa trei luni a spus minus opt la suta. Deci, daca cea mai competenta institutie nu poate face o previziune precisa, nu am cum sa spun ca o pot face eu", a declarat seful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO