Eveniment

Bucureştenii cu maşini puternice şi trei case vor plăti impozite duble

Bucureştenii cu maşini puternice şi trei case vor plăti impozite duble
18.12.2010, 09:56 22

În 2011, bucureştenii cu mai multe case vor plăti impozitemajorate cu până la 300%, iar pentru maşinile puternice acestea sevor dubla. Impozite înjumătăţite vor plăti posesorii de automobileelectrice sau hibride.

Decizia a fost luată vineri, de consilierii generali aiCapitalei, pentru încurajarea circulaţiei cu vehicule cât mai puţinpoluante. În Capitală circulă 460 de autoturisme hibrid sauelectrice dintr-un total estimat la 1,8 milioane de maşini. Taxeleşi impozitele rămân neschimbate pentru bucureştenii care au doar osingură casă şi deţin un automobil cu o capacitate a motorului depână în 2.000 de centimetri cubi. Nu se vor majora nici taxelepentru parcările de reşedinţă şi nici impozitul pentruterenuri.

Bucureştenii care deţin în proprietate două case vor plăti unimpozit majorat cu 65% faţă de cel datorat pentru o singurăproprietate. În 2010, această categorie de bucureşteni a plătitpentru a doua locuinţă un impozit majorat cu 15%. Pentru a treiaproprietate, impozitul se va mări cu 150% faţă de cel plătit pentruo singură proprietate, ceea ce înseamnă o majorare de 50% faţă decel plătit în 2010.

Cei care deţin în proprietate patru sau mai multe locuinţe vorplăti un impozit majorat cu 300 la sută faţă de cel plătit pentru osingură casă. Aflaţi mai multe despre taxele ce vor trebui plătite de bucureşteni pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO