Eveniment

Bugetul Capitalei, deficit de 280 mil. €

06.04.2010, 23:08 29

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat undeficit pentru bugetul Capitalei, in 2010, de 280 de milioane deeuro, deficit doar cu putin mai mic decat cel de anul trecut (1,4mld. lei).

Cheltuielile aprobate sunt intr-un cuantum de 5,6 mld. lei, lavenituri prognozate de 4,4 mld. lei - deficitul fiind, asadar, de1,1 mld. lei, adica de 280 mil. euro.

Aproape 40% din aceasta suma se duce pe subventii (caldura sitransport).

Bucurestiul are un grad de indatorare de 17% din venituri, adicala jumatate din ce-i permite legea finantelor publice locale - 35%din venituri. Totusi deficitul este mare. De unde areMunicipalitatea 280 de milioane de euro sa-si acopere cheltuielilecare depasesc veniturile? Municipalitatea mizeaza pe baniiimprumutati si necheltuiti de fostul edil Adriean Videanu - 130 demilioane de euro. Alte 90 de milioane de euro obtinute din bonduristau necheltuite in seifurile bancilor. Muncipalitatea are, asadar,bani, dar ei stau acolo pentru ca nu sunt proiecte majore.

Ca si in anii trecuti, principalele cheltuieli vor fi suportatecu subventii - este vorba despre 40% din veniturile Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO