Eveniment

Bugetul, pe minus cu 230 mil. euro la sase luni

Bugetul, pe minus cu 230 mil. euro la sase luni

Click pentru imaginea intreaga

05.07.2007, 19:21 18

Incasarile la bugetul public au fost cu 1,3% sub estimari in prima jumatate a acestui an, conform datelor publicate ieri de Ministerul Economiei si Finantelor.
Tradusa in bani, diferenta fata de programul de incasari reprezinta aproximativ 230 de milioane de euro, bani pe care bugetul miza, dar pe care nu i-a incasat.
Cele mai mari diferente in minus fata de program au fost aduse de impozitele indirecte (TVA - 8,7%, accize - 14,5% si taxe vamale - 41,8%).
Colectarile din impozitul pe venit si din impozitul pe profit au fost si ele sub asteptari, conform aceleiasi surse de date. Per total, bugetul de stat a incasat cu aproape 5% sub asteptari, adica a avut venituri cu aproape 490 de milioane de euro mai mici.
In schimb, toate celelalte bugete au performat peste asteptarile initiale. Bugetul de pensii a colectat cu 4% peste program, cel de sanatate - cu 2%, cel de somaj cu aproape 3%, iar bugetele locale au inregistrat un plus de venituri proprii de 9% peste program. Colectarile suplimentare la celelalte venituri au compensat astfel performanta mai slaba a incasarilor la bugetul de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO