Eveniment

Bunuri gajate de mai multe ori, executii in stil mafiot, fraude de 2 mil. euro, arestari

17.01.2010, 23:15 46

Fostul patron al societatii Sabina Product si patron al clubuluiGloria Buzau, Sergiu Bahaian - care a declansat unul dintre celemai mari scandaluri financiare din Romania in 1995 - a fost arestatpentru 29 de zile pentru o frauda de doua milioane de euro, in urmaunor operatiuni comerciale, emitand file cec sau bilete la ordinfara acoperire in numele unor societati fictive.
Sergiu Bahaian - lider al unei grupari specializate in fraudeeconomice -, complicele sau Eduard Marculescu si alte doua persoaneau fost duse ieri la Tribunalul Ialomita, cu propunerea de arestarepreventiva intr-un dosar instrumentat de DIICOT Ialomita.
Potrivit reprezentantilor Tribunalului Ialomita, cei patru au fostadusi sub escorta din arestul Politiei Judetene, dupa ce sambataseara au fost retinuti de procurori pentru 24 de ore, pe baza deordonanta, intr-un dosar privind infractiuni economice.
La sfarsitul saptamanii trecute, politisti din cadrul Directiei deCombatere a Criminalitatii Organizate, BCCO Bucuresti si BCCOConstanta, sub coordonarea procurorilor DIICOT Serviciul TeritorialBucuresti si birourile teritoriale Constanta si Ialomita, au reusitdestructurarea grupului criminal organizat de anvergura coordonatde Sergiu Bahaian.
Potrivit DIICOT Constanta, membrii gruparii foloseau, pentrucomiterea infractiunilor, persoane racolate in acest scop, penumele carora au fost infiintate circa 40 de societati comerciale,iar prin intermediul acestor firme au fost facute o serie deoperatiuni comerciale constand in principal in achizitii de marfuricare erau achitate cu instrumente de plata fara acoperire in banca,in obtinerea in mod fraudulos a unor finantari prin gajareaaceluiasi bun in mai multe randuri, la diverse banci, precum si inachizitionarea in leasing a unor autoturisme.
Dupa ce isi indeplineau rolul, persoanele respective erau ucise,pana acum fiind identificate patru victime. Victimele grupariiinfractionale conduse de Sergiu Bahaian sunt Lucian Cernat, EmilianLeonte, Ionel Ulezu si Petrica Captalan, primii ucisi fiind Cernatsi Leonte, a declarat sambata seful DIICOT Constanta, LaurentiuBratosin.

Un alt clan investigat, la Iasi

Liderul clanului Cordunenilor, Bogdan Constantin, alaturi dealte 29 de persoane, pus oficial sub acuzare de catre procuroriiDirectiei de Investigare a Infractiunilor de CriminalitateOrganizata si Terorism - Serviciul Teritorial Iasi, care au facutduminica 47 de perchezitii domiciliare. Membrii grupuluiinfractional organizat sunt cercetati pentru savarsireainfractiunilor de trafic de persoane, victimele fiind exploatatesexual, obligate sa cerseasca sau sa comita furturi, pentrusavarsirea de infractiuni de violenta, infractiuni informatice sifraude economice, obtinand credite prin folosirea de acte false sipersoane interpuse, racolate in acest scop.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO