Eveniment

Ce curse aeriene vor fi anulate din cauza Summitului NATO

25.03.2008, 18:54 20

Summitul NATO, care se va desfasura la Bucuresti in perioada 2-4 aprilie, va genera anularea a 15-20 de curse pe zi, din cele circa 100 care se opereaza intr-o perioada normala pe aeroportul Otopeni, potrivit reprezentantilor aeroportului.
Pana acum si-au anuntat decizia de anulare a unor curse operatorii aerieni Delta Air Lines, Czech Airlines, Cimber Air sau Sky Europe. Pe aeroportul Otopeni mai opereaza companii precum Lufthansa, Malev, British Airways, KLM, SWISS sau Alitalia.
"Lista este in schimbare si deocamdata nu se stie cu exactitate ce curse vor fi anulate. De exemplu, Air France figura initial pe lista operatorilor care urmau sa-si anuleze cursele, insa acum nu mai este", a spus Valentin Iordache, purtatorul de cuvant al aeroportului Henri Coanda. In acelasi timp, nici reprezentantii TAROM nu au stabilit deocamdata la ce curse vor renunta.
"Este posibil sa anulam unele dintre cursele interne si internationlae. O varianta ar fi sa renuntam la cele care sunt operate de doua ori pe zi precum Bucuresti - Paris sau Bucuresti-Viena, iar dintre cursele interne Bucuresti - Cluj sau Bucuresti - Timisoara. Saptamana acesta vom avea lista exacta", au spus reprezentantii TAROM.
In acelasi timp, si low-cost-urile care opereaza pe Baneasa, Blue Air, Wizz Air sau MyAir, au anulat mai multe curse in aceasta perioada.
Initial, Ministerul Transporturilor intentiona sa inchida atat aeroportul Otopeni, cat si Baneasa pe perioada summitului NATO, pentru asigurarea securitatii. Ulterior, s-a renuntat la aceasta solutie, optandu-se pentru mentinerea aeroportului Otopeni deschis.
Potrivit secretarului de stat in Ministerul Transporturilor Antonel Tanase, care citeaza un studiu Romatsa, in perioada summitului va exista un varf de trafic pe aeroportul Henri Coanda pe data de 2 aprilie, in intervalul 13:00-16:00.
"Din analiza realizata de Romatsa a reiesit ca vom avea un varf de trafic pe 2 aprilie, intre orele 13:00 si 16:00, de care daca trecem cu bine putem spune ca ne-am achitat fata de organizatorii summit-ului", a afirmat Tanase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO