Eveniment

Centru de export pentru colectiile CKD Logan

22.03.2005, 00:00 41


Automobile Dacia va deschide la finele acestei luni centrul de export CKD Logan, pentru colectiile de piese si componente care vor fi asamblate, din acest an, in uzinele din Rusia, Maroc si Columbia, iar de anul viitor, in Iran. Colectiile CKD (Completely Knocked Down) reprezinta seturi complete de piese si componente, din care pot fi asamblate autoturisme, la uzine specializate.


Potrivit reprezentantilor societatii, in acest an vor fi realizate circa 30.000 de colectii.


"Numarul de CKD-uri care urmeaza sa fie realizate anul viitor va fi strans corelat cu dimensiunea capacitatilor de productie din cele patru tari. Volumul va fi cu atat mai mare cu cat capacitatea de integrare locala va fi mai mica. Astfel, in Rusia, unde volumul productiei realizate local va fi mai mic, vor fi exportate, anul viitor, 60.000 de colectii CKD, iar in Maroc, 30.000 de unitati. Pe de alta parte, catre Columbia, unde liniile de productie au o capacitate mai mare, vor fi exportate 16.000 de unitati", a declarat vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe.


Potrivit lui Stroe, nivelul exporturilor de CKD-uri catre Iran nu a fost stabilit deoarece uzina din aceasta tara va fi finalizata mai tarziu decat celelate trei unitati.


Centrul CKD va desfasura o activitate independenta de cea a uzinei unde vor fi construite autovehiculele Dacia, insa productia societatii va fi impulsionata semnificativ o data cu deschiderea centrului.


Compania Dacia estimeaza pentru acest an realizarea unei cifre de afaceri de peste un miliard de euro, in conditiile unei productii de circa 175.000 de vehicule, din care 60.000 de unitati  destinate exportului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO