Eveniment

Chirii mai mici cu 8% în Bucureşti

13.07.2010, 23:01 95

Preţurile de închiriere a apartamentelor din Bucureşti s-auredus în medie cu 8% de la începutul anului, cea mai mare scădere,de 15%, fiind înregistrată la locuinţele cu patru camere, potrivitportalul imobiliar anunturiparticulari.ro.
Astfel, în luna iunie, pentru un apartament de două camere chiriasolicitată de proprietari era de 350 de euro, cu 5% mai redusă faţăde începutul anului, când aceasta se situa la 370 de euro. Pentru ogarsonieră preţul mediu în iunie a fost de 250 de euro, cu 4% maimic decât în ianuarie.
În cazul apartamentelor cu trei camere, faţă de luna ianuarie seconstată o scădere a chiriei cu 10%, de la 540 de euro la 490 deeuro în iunie. Şi pentru apartamentele de patru camere tendinţaeste aceeaşi, preţul de închiriere al acestora scăzând cuaproximativ 15%, de la 770 de euro în ianuarie la 660 de euro îniunie. "Luna de tranzit dintre cele două jumătăţi ale anului curenta adus un nou minim istoric al preţului de închiriere pentruapartamentele din Capitală. Pe toate segmentele de apartamente s-aînregistrat o scădere a chiriilor medii solicitate de proprietari",se arată într-un comunicat al portalului imobiliar. Faţă de lunaprecedentă, preţurile au scăzut uşor, exceptând garsonierele, încazul cărora chiria medie a rămas la acelaşi nivel din luna mai.Pentru apartamentele cu două camere scăderea a fost de 1%, în timpce pentru trei camere s-a înregistrat o reducere de 7%.Apartamentele de patru camere au înregistrat un preţ mediu alchiriei mai redus cu 17% faţă de luna anterioară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO