Eveniment

Cincisprezece tiruri cu seminţe şi flori din Olanda, controlate în patru zile, 12 au fost confiscate

Autor: Mediafax

19.09.2011, 17:23 818

Cincisprezece tiruri cu seminţe şi flori din Olanda au fost verificate în patru zile, 12 dintre ele fiind confiscate şi alte trei returnate furnizorului din Olanda, informează, luni, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Intră România în război cu Olanda pentru spaţiul Schengen?

Reprezentanţii ANAF au precizat că în urma monitorizării tuturor transporturilor de achiziţii intracomunitare de produse horticole, precum flori, bulbi de flori şi seminţe, în perioada 16 septembrie, ora 21.00 - 19 septembrie ora 9.00 au fost identificate 15 transporturi de astfel de produse.

Dintre acestea, zece tiruri au fost indisponibilizate în vederea confiscării sau instituirii sechestrului asigurător, ori pentru a fi luate alte măsuri, două au fost confiscate de Garda Financiară, iar alte trei au fost returnate furnizorului din Olanda.

Agenţia Naţională Fito-Sanitară din subordinea Ministerului Agriculturii a prelevat probe din mărfurile transportate, care vor fi analizate în laboratoarele de specialitate.

Toate transporturile de seminţe şi flori din Olanda au fost verificate în vămile din ţară, în contextul în care există suspiciunea că acestea ar fi purtătoare ale unor bacterii, iar din ele au fost prelevate probe pentru analiză, până la primirea rezultatelor transporturile fiind blocate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO