Eveniment

Cioloş: Avem nevoie să ne asumăm regândirea proiectului european în ansamblul său

Cioloş: Avem nevoie să ne asumăm regândirea...

Autor: Gabriel Pecheanu

08.07.2016, 12:08 105

”Suntem într-un moment în care se redefineşte realitatea europeană în urma referendumului din Marea Britanie. Trebuie să recunoaştem faptul că- dincolo de specificitatea acestui referendum - modul în care dezbaterea a fost organizată în jurul acestui refererendum şi mai ales dezbaterea pe care a suscitat-o după finalizarea lui ne arată că, la nivel european, suntem într-un moment în care avem nevoie să ne asumăm regândirea proiectului european în ansamblul său. Trebuie să recunoaştem o realitate- UE cu 28, încă, state membre e diferită de UE cu 6, 9, 12 şi chiar 15 state membre. Procesul de extindere al UE care a început în 2004 a marcat profund UE. Eu continuu să cred că a marcat-o în sens pozitiv pentru că a extins această zonă a păcii europene, aproape a dublat suprafaţa UE prin această extindere. E unicul proiect la nivel internaţional, e fără precedent la nivel internaţional şi tocmai de aceea avem nevoie din când în când de răgazuri în care să regândim acest proiect pentru ca el să poată să progreseze” a declarat Dacian Cioloş.

El a transmis şi un mesaj potrivit căruia România nu concepe altă cale decât cea europeană.

”Noi- spre deosebire de alţii- am încercat şi singuri şi am văzut că oricât de greu ar fi să trăim împreună- este oricum mai uşor decât să ne descurcăm singuri. Avem nevoie de o Uniune Europeană care să fie în măsură să ia mai mult în considerare aşteptările cetăţenilor. Să nu mai trăiască oamenii cu impresia că se iau nişte decizii care sunt apoi impuse cetăţenilor europeni”, a mai spus prmul ministru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO