Eveniment

CNADR licitează un contract de 28 mil. euro pentru Centura Rădăuţi

Autor: Mirabela Tiron

29.09.2010, 23:10 101

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri din România (CNADR)scoate la licitaţie un contract de 28 de milioane de euro pentruproiectarea şi execuţia centurii Rădăuţi (16,5 kilometri) dinjudeţul Suceava, acesta fiind unul dintre puţinele contracteanunţate de CNADR anul acesta.

"Finanţarea contractului se va face prin bani de la bugetulstatului, iar valoarea lui este pe o perioadă de trei ani",potrivit informaţiilor din anunţul publicat de CNADR pe site-ulelicitatii.ro.

Centura Rădăuţi, care va avea o lungime de 16,5 kilometri, şaptepoduri şi două pasaje, va fi amplasată în intravilanul şiextravilanul localităţilor Rădăuţi şi Volovăţ şi în extravilanullocalităţilor Horodnicul de Sus şi Horodnicul de Jos, potrivitinformaţiilor din hotărârarea pentru aprobarea indicatorilortehnico-economici ai centurii municipiului Rădăuţi. Centura va aveaşapte poduri şi două pasaje.

La această licitaţie pot participa companii care au avut înultimii trei ani o cifră de afaceri medie de 150 de milioane deeuro (35,7 milioane de euro), dispun de o sumă reprezentând 10% dinvaloarea ofertei, pentru a putea susţine contractul, şi care potdepune o garanţie de 1,2 mil. euro.

"Criteriul de atribuire al contractului pentru centura Rădăuţiva ţine cont în proporţie de 70% de preţ, dar şi de propunereatehnică în proporţie de 30%, ofertele putând fi depuse până pe 25octombrie", potrivit informaţiilor din anunţul publicat peelicitatii.ro.

Singurele proiecte de infrastructură care vor fi finalizate anulacesta vor fi centura de nord a Capitalei (20,5 kilometri) şiprimul sector al centurii la nivel de autostradă din oraşul Sibiu(14,7 km), restul proiectelor care sunt în construcţie urmând săprimească bani pentru continuarea lucrărilor.

În urmă cu câteva zile, noul ministru al MinisteruluiTransporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, anunţa într-uncomunicat că rezultatele în construcţia de autostrăzi şi atragereade fonduri europene sunt dezastruoase, motiv pentru care a ales săo demită din funcţie pe Dorina Tiron, directorul general al CNADR,companie care a avut la dispoziţie 7 miliarde de euro în ultimiicinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO