Eveniment

Coface: Ratingul României este menţinut la „B“, printre cele mai reduse din regiune

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Claudia Medrega

21.01.2014, 21:04 510

Compania Coface a menţinut ratingul României la nivelul „B“, printre cele mai reduse din Europa Centrală şi de Est, calificativul fiind similar cu cel acordat Ungariei şi Letoniei.

Dintre ţările din Europa  Centrală şi de Est cel mai bine plasate sunt Polonia şi Slovacia, cu rating A3.

„România este foarte legată de Europa, iar avansul economiei României este slab şi se menţin provocări structurale şi politice“, a explicat Yves Zlotowski, economistul-şef al grupului Coface la Conferinţa de Risc de ţară, desfăşurată la Paris.  Pe de altă parte, el a arătat că România este o ţară cu potenţial foarte mare.

„Una dintre problemele Europei este creşterea economică slabă. Iar redresarea economiilor europene va fi lentă din cauza procesului de deleveraging. Privind evoluţia la nivel sectorial, există încă multe domenii cu risc foarte mare. Dar există multe veşti bune pentru economiile dezvoltate“, a spus Zlotowski.

Ratingurile Coface măsoară nivelul mediu al incidentelor de neplată înregistrate de companii într-o anumită ţară în contextul tranzacţiilor sale comerciale pe termen scurt. Evaluările nu fac referire la datoria suverană, iar pentru a determina riscul de ţară Coface combină perspectivele economice şi politice ale ţării respective, experienţa de plată Coface şi evaluarea mediului de afaceri.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO