Eveniment

Comisia Europeană a aprobat 59 mil. euro pentru transportul fluvial din România

Comisia Europeană a aprobat 59 mil. euro pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

08.08.2018, 00:00 430
Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a anunţat marţi că a aprobat investiţii de 59 milioane euro pentru transportul fluvial din România, respectiv pentru modernizarea ecluzelor de pe canalele Dunăre - Marea Neagră şi Midia Năvodari – Poarta Albă.

„59 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite în modernizarea ecluzelor de pe canalele Dunăre - Marea Neagră şi Midia Năvodari – Poarta Albă.

Acestea din urmă asigură conexiunea portului Constanţa, de pe litoralul Mării Negre, cu fluviul Dunărea, în regiunea de sud-est a României.

Lucrările vor permite un trafic fluvial cu aproape 50% mai mare, în paralel cu îmbunătăţirea gradului de siguranţă a navigaţiei şi creşterea nivelului de protecţie a zonelor limitrofe în caz de inundaţii.

Cele două canale de navigaţie fac parte din reţeaua transeuropeană de transport, secţiunea ce leagă fluviile Rin şi Dunăre.

Lucrările urmează a fi finalizate în anul 2021“, se arată într-un comunicat de presă al comisarului european Corina Creţu, remis MEDIAFAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO